Wat is KegaDesign FSC®?

eigen unieke buitendeur

KegaDesign FSC® is een vlakke buitendeur met een raamwerk van hout met isolerende PU-kern. Het raamwerk is opgebouwd uit gevingerlast en gelamineerd hardhout. Op beide zijden is een sandwichconstructie verlijmd van 5,5 mm dik High Density Fiberboard (HDF) of van Medite Tricoya Extreme, beiden met een aluminium kern. Het in de romp geïnjecteerde hoogwaardig Poly Urethaan (PU) hecht uitstekend aan de sandwichbeplating. Dit levert een positieve bijdrage aan de sterkte van de deur. Afhankelijk van de prestatie-eisen op het gebied van brandwerendheid wordt een brandwerende vulling toegepast. Het assortiment deurmodellen van KegaDesign FSC® is zeer uitgebreid en daarnaast kan KegaDesign FSC® naar eigen ontwerp van onze klanten worden geproduceerd. KegaDesign FSC® dient als basis voor de duurzame, sterke en vormvaste KegaPro FSC® deur. De deuren zijn geschikt voor een dekkende oppervlaktebehandeling in RAL- of NCS-kleur naar keuze. Daarnaast zijn de deuren verkrijgbaar met HPL-afwerking of transparant gelakt fineer (eiken of mahonie). KegaDesign FSC® is geschikt voor houten kozijnen.

Wanneer KegaDesign FSC® toepassen?

Met KegaDesign FSC® krijgt een woning of zelfs een complete woonwijk een uniek eigen gezicht. Er kan eindeloos gevarieerd worden met kleur, infrezingen, opdikkingen en profiellijsten. Alles kan, zolang het technisch mogelijk is. Kegro Deuren beschikt over een zeer geavanceerd CNC-machinepark. Doordat de deuren industrieel geproduceerd worden, vallen de meerkosten voor deze unieke deuren zeker mee. KegaDesign FSC® is ook verkrijgbaar in 30 of 60 BVT-uitvoering afhankelijk van deurmodel. KegaDesign FSC® leent zich bij uitstek voor het Kegro All Inclusive (KAI) concept.
» Lees meer over KAI

Specificaties

OmschrijvingEigenschap
DeursoortVlakke houten buitendeur
DeurvullingIsolerend PU-schuim of brandwerende vulling (BVT)
DeuropbouwHDF-aluminium-HDF of Medite Tricoya Extreme-aluminium-HDF (Excellent) of fineer-aluminium-HDF
Deurdiktes38, 54, 54 BVT of 60 mm
Deurbreedte*Maximaal 1050 mm
Deurhoogte*38 mm maximaal 2205 mm, 54 en 60 mm maximaal 2600 mm
Glasopening(en)Een of meerdere glasopening(en) mogelijk
KantafwerkingStomp of kader
KozijnsoortHouten kozijnen
Afwerking verfVoorlak of aflak
VerfkleurenKeuze uit RAL- of NCS-kleuren
Afwerking HPL0,8 mm HPL-afwerking naar keuze (modelafhankelijk)
Afwerking fineerTransparant gelakt eiken of mahonie fineer
* Afwijkende maten op aanvraag

Voordelen van KegaDesign FSC®

Voordelen van KegaDesign FSC® voor een woningbouwproject zijn:

 • hoge isolatiewaarden tot en met U-waarde (W/m²K) 1,00 bij deurmodel 9814 54 mm
 • ongeëvenaarde stabiliteit dankzij stabilisatievoorziening
 • Medite Tricoya Extreme sandwichconstructie voor extra strakke uitstraling (lage onderhoudsfrequentie 1x in 7 jaar)
 • variatie in kleur, infrezingen en lijstwerk
 • bijzondere afwerking
  • 0,8 mm HPL-afwerking naar keuze (onderhoudsarm)
  • transparant gelakt fineer mogelijk (eiken of mahonie)
 • gunstige GND garantievoorwaarden
 • passend binnen het Kegro All Inclusive totaalconcept (deurdikte 54, 54 BVT of 60 mm)
 • optimale samenstelling van deurbeslag, slot en/of briefplaat met tochtwering
 • inbraakveilig driepuntsslot bedienbaar met één sleutel
 • spionoog mogelijk
 • wind- en waterdichte kaderprofilering

Thermische isolatie

Met KegaPro FSC®, KegaPro+ FSC® en KegaDesign FSC® is op basis van thermische isolatie een reductie van 0,02 op het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) te realiseren, doordat de forfaitaire U-waarde van 3,4 aanzienlijk hoger is dan de ≤ 1,17 U-waarde van de Kegro deuren. Door toepassing van KAI in voor- en achterdeuren is dankzij een uitstekende kierdichting een EPC-reductie van 0,03 realiseerbaar. Onze deurspecialisten vertellen er graag meer over. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Deurprestaties van onze deuren

Al onze deuren voldoen aan tenminste inbraakwerendheid klasse 2, dé basis voor Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Daarnaast voldoen alle deuren aan de minimale geluidsisolatie-eis. Raadpleeg voor overige prestaties de productzoeker. » Naar de productzoeker

Garantie en onderhoud

Kegro Deuren is aangesloten bij de Stichting Garantie deuren (GND). Het GND geeft zes jaar garantie op houten buitendeuren. De voorwaarden die GND stelt aan deze garantie hebben vooral betrekking op hoe wordt omgegaan met de deur tijdens de bouwperiode en in het latere onderhoud. Als er gebruik wordt gemaakt van de Kegro Wisseldeur, worden beschadigingen tijdens de bouwfase voorkomen. » Lees meer over de Kegro Wisseldeur

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

[ninja_form id=9]