Rentmeesterhof Nijmegen

RENOVATIE 246 APPARTEMENTEN

Voor 246 appartementen van de Rentmeesterhof Nijmegen heeft Kegro Deuren alle voordeuren, balkondeuren, entreedeuren, trappenhuisdeuren, onderdorpels en kiep- en valramen vervangen. Kegro Deuren was eveneens betrokken bij het vorige project van 270 appartementen ‘de Meijhorst’ in Nijmegen. Bij beide projecten heeft Kegro Deuren vanaf de ontwerpfase intensief met architect Pieter van Oosterhout gesproken over alle technische en esthetische wensen en de bijpassende energiebesparingen en gebruikerseisen.

Producten
Voor de voordeuren is gekozen voor KegaPro FSC® vlakke houten inpandige deuren met isolerende PU-vulling. KegaPro FSC® is vanwege de grote ontwerpvrijheid in kleur, infrezingen, opdikkingen en profiellijsten voor architecten extra interessant. Voor optimaal gebruikersgemak zijn de deuren uitgerust met speciaal seniorenvriendelijk deurbeslag met cilinder boven de deurkruk. Hierdoor is de deur eenvoudig te openen, terwijl de centraal bediende meerpuntssluiting inbraakwerend is. Voor maximale lichttoetreding is gekozen voor de massieve KegaWood FSC® Merbau houten balkondeur, model 7614. Dankzij deze superieure houtsoort klemt de deur niet en heeft deze een levensduur die de exploitatietijd van het gebouw overschrijdt. Zowel de voor- als balkondeuren zijn in 54 mm dikte uitgevoerd en voorzien van een kaderprofilering om zodoende een gegarandeerde wind- en waterdichtheid te realiseren. Kegro Deuren heeft ook alle onderdorpels en algemene deuren zoals de entreedeuren en trappenhuisdeuren vervangen. Er zijn lichte bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd rondom de kozijnen wat bestond uit het aanbrengen van de glasopening naast de balkondeur en het vervangen van vast glas door een valraam voorzien van een geluidwerend rooster. Om het gevoel van veiligheid van de bewoners te vergroten, is ervoor gekozen om de draairamen aan de galerijzijde te vervangen door concept III draaikiepramen.

Concept
Voorafgaand aan de grootschalige renovatie van de Rentmeesterhof is een uitgebreide schouw gedaan en een proefwoning uitgevoerd om alle mogelijkheden en uitdagingen in kaart te brengen. De afgelakte deuren zijn ingemeten, afgehangen en afgemonteerd met deurbeslag en slot (turn key).

Foto’s: BC Uitgevers

ADVIESGESPREK

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

[ninja_form id=9]

PROJECTINFORMATIE

Realisatie: Aannemer Nijhuis Apeldoorn
Opdrachtgever: Woningcorporatie Talis
Periode: 2015

TOEGEPAST PRODUCT