DuoLock

De nieuwe norm in sluitwerk voor dubbele deuren

Dubbele deuren sluiten van oudsher minder makkelijk dan enkele deuren. In het midden ontbreekt het aan stabiliteit, waardoor bij werking van de deuren (krimpen, zwellen of kromtrekken) het sluiten problematisch kan zijn. De deuren kunnen gaan knellen of aanlopen en traditioneel sluitwerk heeft dan maar een beperkt bereik. Wanneer de naden groter worden gemaakt om zwelling op te vangen, dan ontstaan er problemen bij krimp. Omgekeerd geldt hetzelfde: is de naad te klein, dan ontstaat er een probleem met zwelling. Traditionele sloten kunnen door forceren van de deuren een ware slijtageslag ondergaan en de bediening zal extreem zwaar verlopen.

Kegro heeft voor dit probleem een innovatieve oplossing in huis: DuoLock. Met dit nieuwe en unieke sluitsysteem worden de vaste deur en de loopdeur over de gehele hoogte afgesloten.

Techniek

De techniek achter DuoLock is revolutionair te noemen. Bij het sluiten van de actieve deur wordt een verticale sluitbalk over de volle hoogte van het deurstel in een uitsparing in de passieve deur geduwd. Naast deze zijdelingse sluiting schuift de sluitbalk ook naar boven en naar onderen in sluitplaten in de boven- en onderdorpel. Daarmee wordt de volledige sluitnaad vergrendeld en wordt een eventuele kromming in de passieve deur gecorrigeerd. De bediening geschiedt door middel van een deurkruk die 90 graden gedraaid wordt. Daarna wordt het deurstel vergrendeld met een cilinder. Door de grote krukbeweging ontstaat er een hefboomwerking die de gebruiker in staat stelt om zonder veel inspanning beide deuren af te sluiten, zelfs als er sprake is van een kromgetrokken deur. Deze krukbediening is niet hetzelfde als bij een traditioneel kruk bediend slot. Ook voor Franse balkondeuren is deze oplossing ideaal, in dat geval wordt de kruk blind gemonteerd en bevindt deze zich alleen aan de binnenzijde.

Ontworpen met de timmerfabrikant in gedachten

De timmerfabrikant hoeft alleen maar de sluitplaten aan te brengen in de boven- en onderdorpel. Kegro bereidt de rest volledig voor, zodat montage van het deurstel moeiteloos verloopt. De eindgebruiker weet zich verzekerd van een perfect sluitend deurstel, inbraakveilig en afgedicht over de gehele hoogte. Met een sluitnaad van nominaal 6 mm ontstaan er geen problemen met uitzetting en krimp van de deuren, de DuoLock sluitbalk zorgt ervoor dat de sluitnaad wind- en waterdicht is conform de eisen die daaraan gesteld worden.

Een virtuele deurpost

Kegro DuoLock levert een sluitgemak en sluitkracht op die anders alleen te bereiken zou zijn geweest met het plaatsen van een deurpost in het midden. De stevigheid en stabiliteit die de sluitbalk aan het deurstel toevoegt gaat zelfs nog een stap verder, aangezien een vervormd deurdeel keurig gecorrigeerd wordt bij sluiting. Zonder extra moeite!

Waarom Kegro DuoLock?

 • Een unieke oplossing die de nieuwe norm voor dubbele deuren is
 • Groot onderscheidend vermogen voor de timmerfabrikant met mooie, nieuwe kansen in de markt
 • Eenvoudige montage voor de timmerfabrikant, deze hoeft alleen in het midden in de boven- en onderdorpel sluitplaten aan te brengen
 • Makkelijke bediening door de eindgebruiker, de sluiting werk licht en maar op één manier
 • Kromme deurdelen hebben geen invloed meer op de sluitprestatie van het deurstel
 • Goede inbraakwering
 • Bewezen (door uitgebreide testen) wind- en waterdichtheid
 • Een sluitnaad die nominaal 6 mm is en daardoor nagenoeg probleemloos
 • Economisch interessant, want minder tijd nodig voor montage en minder faalkosten
 • Een langere levensduur van deuren en hang- en sluitwerk
 • De perfecte oplossing voor dubbele Franse balkondeuren

Kegro DuoLock doet pas echt de deur dicht!

We zijn ervan overtuigd dat met de ontwikkeling van DuoLock een oplossing wordt geboden die zo goed is, dat er sprake zal zijn van een revolutie. DuoLock is de nieuwe norm op het gebied van afsluiten van dubbele deuren. Deze nieuwe techniek omarmen is voor de timmerfabrikant volledig risicoloos en schept nieuwe kansen in de markt. Het onderscheidend vermogen van de timmerfabrikant neemt niet alleen toe, door de oplossing van een traditioneel probleem zal ook het imago van de timmerfabrikant stijgen. Met Kegro DuoLock wordt een expertise aan de dag gelegd die zijn weerga niet kent.

Probeer DuoLock gewoon in uw eerstvolgende opdracht voor dubbele deuren of neem DuoLock mee in uw eerstvolgende offerte voor dubbele deuren. Het gemak van monteren en de goede eigenschappen ervaart u vanzelf in de praktijk. Neem vandaag nog contact op met uw Kegro accountmanager om kennis te maken met het DuoLock systeem.

DOCUMENTATIE