Wat is KegaComfort?

inpandige deur met prestaties

KegaComfort is een vlakke inpandige deur met een raamwerk van hardhout met een spaanderplaat- of speciale brandwerende vulling (BW30-min of 60-min certificaat).

KegaComfort dB is een vlakke inpandige deur met een raamwerk van Europees hardhout met akoestisch ontkoppelde vulling en uitstekende geluidwerende eigenschappen.

Aan beide zijden is op het raamwerk met vulling een bekleding gelijmd. De deur kan gelakt worden in RAL- of NCS-kleur naar keuze of met HPL-afwerking worden uitgevoerd. KegaComfort en KegaComfort dB deuren zijn geschikt voor houten kozijnen in inpandige toepassing.

Wanneer KegaComfort toepassen?

KegaComfort wordt veelal ingezet als voordeur bij inpandige woningentree of gesloten portiekrenovaties en bijvoorbeeld als tussendeur of trappenhuisdeur in wooncomplexen. Deze inpandige deuren bevinden zich niet in de woningen zelf, maar in of grenzend aan de openbare ruimtes waar extra prestaties op het gebied van brandwerendheid of inbraakwerendheid nodig zijn. KegaComfort deuren zijn verkrijgbaar in 30-min en 60-min BW uitvoering. Indien er behoefte is aan een extra geluidswerende toepassing kan worden uitgeweken naar KegaComfort dB.

Wanneer KegaComfort dB toepassen?

KegaComfort dB in 54 mm dikte is geschikt als inpandige toegangsdeur voor (woon)ruimten met geluidseisen zoals deze er zijn bij studentenhuisvesting, woonzorgcentra, hotelkamers, ziekenhuizen en appartementen. Als woonruimten direct grenzen aan inpandige gangen zijn deuren met een hogere geluidsisolatie van belang.

Hoe wordt de geluidwerendheid gerealiseerd?

Geluid is een trilling. De vulling van de KegaComfort dB is akoestisch ontkoppeld waardoor de trilling, veroorzaakt door geluid, minder makkelijk wordt doorgegeven. Doordat geluid zich door de lucht verplaatst is optimale luchtgeluidsisolatie alleen mogelijk door luchtdicht af te sluiten en te zorgen voor afdoende massa. Geluiddemping van buitenaf of van binnenuit kan gerealiseerd worden als de totale kozijndeurcombinatie dus volledig kierdicht aansluit en geen luchtlekkage heeft.

Praktijk en laboratorium testen wijzen uit dat de 54 mm dikke KegaComfort dB (bij dekkende coating en 56 mm bij HPL-toplaag) een geluidsisolatiewaarde van 43 dB op het deurblad realiseert en 42 dB op de functionele kozijndeurcombinatie (functionele geluidweerstand ookwel Rw-p). De KegaComfort dB is in te schalen in Geluidsklasse 3; Rw-p=42dB.

Voordelen van KegaComfort

Voordelen van KegaComfort voor een woningbouwproject zijn:

  • Variatie in model, design, kleur en oppervlakte kwaliteit mogelijk
  • Bij de keuze voor een aflak deur: Bijzondere afwerking met exterieure kwaliteit 3K coatingsysteem
  • HPL-afwerking naar keuze (onderhoudsarm)
  • Rondgaande lucht- en geluiddichtingen geïntegreerd in het deurblad
  • Inbraakwerend klasse 2
  • Spionoog mogelijk
  • ongeëvenaarde stabiliteit, door een extra breed en stabiel randhouten frame
  • Op aanvraag ook modellen met glasopening mogelijk
  • keuze in deurbeslag en slot
  • Gegarandeerde Kegro kwaliteit

Raadpleeg de Technische Data Sheets voor alle technische informatie en prestaties, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.