Het verhaal van Dominick, derdejaars student Universiteit Groningen

“Ik heb een leuk studentenhuis, want ik woon met vrienden samen. Hoewel dit super gezellig is, is het daardoor wel altijd ontzettend rumoerig. Elk geluid hoor je van elkaar. Ik fiets daarom vaak naar de UB (Universiteitsbibliotheek), want thuis kan ik me niet concentreren. Ik weet ook dat veel studenten liever niet in een studententoren wonen vanwege de verhalen over herrie op de gangen. Is jouw gang rustig, dan is er boven of onder je wel een feest. Zo’n geluidwerende deur zou wel ontzettend schelen. Huisgenoten kunnen doen wat ze willen en ik verlies geen kostbare studietijd, omdat ik niet naar de UB hoef te fietsen.”

Geluidwerende deur: Oase van rust

Appartementengebouwen voor studenten en bijvoorbeeld hotels zijn compact gebouwd. Waar normaal gangen en halletjes een geluidsbuffer vormen tussen de kamers, grenzen de kamers nu direct aan de gangen. Deze situatie vraagt om deuren met combinatie van brandwerendheid en een hoge geluiddemping. Dit levert namelijk een belangrijke bijdrage aan gevoel van privacy, rust en veiligheid. Hiervoor ontwikkelde Kegro Deuren de geluidwerende deur ‘KegaComfort dB’. Door het enorme succes in de groeiende markt van studentenhuisvesting ook wel ‘studentendeur’ genoemd.

Hoe wordt de geluidwerendheid gerealiseerd?

Geluid is een trilling. De vulling van de KegaComfort dB is akoestisch ontkoppeld waardoor de trilling, veroorzaakt door geluid, minder makkelijk wordt doorgegeven. Doordat geluid zich door de lucht verplaatst is optimale luchtgeluidsisolatie alleen mogelijk door luchtdicht af te sluiten en te zorgen voor afdoende massa.

Geluiddemping van buitenaf of van binnenuit kan gerealiseerd worden als de totale kozijndeurcombinatie dus volledig kierdicht aansluit en geen luchtlekkage heeft. Praktijk en laboratorium testen wijzen uit dat de 54 mm dikke KegaComfort dB (bij dekkende coating en 56 mm bij HPL-toplaag) een geluidsisolatiewaarde van 43 dB op het deurblad realiseert en 42 dB op de functionele kozijndeurcombinatie (functionele geluidweerstand ookwel Rw-p). De KegaComfort dB is in te schalen in Geluidsklasse 3; Rw-p=42dB.

GND KlasseRw-p
0NB of <32dB
132dB
237dB
342dB
447dB

Om onze klanten optimaal te ontzorgen kan Kegro Deuren desgewenst turnkey de complete deurkozijncombinatie verzorgen. Hierdoor is een optimaal resultaat gegarandeerd.

KegaComfort dB: Geluidwerende deur

Geluiddemping van buitenaf of van binnenuit kan alleen gerealiseerd worden als het kozijn juist wordt aangesloten op de wand en het deurblad een optimale dichting met het kozijn realiseert. Te vaak komt het voor dat geclaimd wordt een zekere geluiddemping te realiseren, terwijl dit alleen voor het deurblad geldt. Is de deur niet aangepast op het kozijn waarin deze komt te hangen, dan kan alsnog geluidlekkage plaatsvinden. In dit geval doet de geluidwerende deur niet wat het belooft. KegaComfort dB heeft een dubbele kaderprofilering en daardoor een dubbele kierdichting waardoor geluiddemping van 42 dB daadwerkelijk wordt gerealiseerd. De deur is in alle RAL-, NCS-kleuren en HPL-toplagen verkrijgbaar en is 30 minuten brandwerend.

Geschikt voor inpandige (woon) ruimten met geluidseisen:

  • Studentenhuisvesting
  • Woonzorgcentra
  • Hotelkamers
  • Ziekenhuizen
  • Appartementen

Meten is weten:

  • Inmeten op de bouwplaats
  • Kegro montage- & afhangteam
  • Efficiënte logistieke procedure
  • Optionele proefdeur voor onafhankelijke geluidstest

Meer weten over de geluidwerende deuren van Kegro Deuren? Raadpleeg de Technische Data Sheets van onze vlakke inpandige deuren voor alle technsiche informatie en prestaties, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

[ninja_form id=9]