Wat is KegaWood DURAL en KegaWood DURAL Excellent?

sterke massieve buitendeur

Wat niet vergaat, hoeft ook niet vervangen te worden. Kegro Deuren heeft een speciaal assortiment massieve buitendeuren met extra lange levensduur beschikbaar.

Wereldwijd bestaat er een enorme vraag naar hout uit tropische bossen. Kegro Deuren voelt zich als verbruiker van tropisch hout verplicht om de druk op tropische bossen te verminderen door ook hout uit minder kwetsbare bossen toe te passen. Door de houtsoort af te meten aan de kwaliteit die de toepassing vraagt is het onnodig gebruik van tropisch hardhout te beperken.

KegaWood DURAL is gemaakt van Europees naaldhout, speciaal ingezaagd, geoptimaliseerd en verlijmd voor toepassing in deuren. De wat geringere sterkte t.o.v. tropisch hardhout wordt gecompenseerd met de verhoogde dikte van 67 mm. Die hogere dikte tezamen met de geringere thermische geleiding maken KegaWood DURAL tot de best isolerende massief houten deur.

KegaWood DURAL Excellent zet net als KegaWood DURAL in op duurzame houtherkomst. De excellente prestatie komt voort uit het feit dat de weersbelaste zijde van de DURAL Excellent deur gemaakt is van gemodificeerde houtsoorten. Hierdoor wordt de excellente duurzaamheid gecombineerd met een zeer stabiele en duurzame houtsoort aan de buitenzijde. Stabieler hout geeft een verhoogde levensduur van het verfsysteem en heeft een positief effect op het vlak en stabiel houden van de deur. KegaWood DURAL Excellent staat voor excellente Duurzaamheid, niet alleen technisch, maar ook in bewustzijn in de omgang met de grondstoffen. Een Excellente en duurzame keuze.

Wanneer KegaWood DURAL en DURAL Excellent toepassen?

KegaWood DURAL en DURAL Excellent lenen zich met hun 67 mm dikte uitstekend voor toepassing in houten kozijnen. Inzetbaar als tuindeur, keukendeur of terrasdeurstel. Kies daarbij voor KegaWood DURAL indien de weersbelasting beperkt is en voor KegaWood DURAL Excellent als de situering om de hoogste kwaliteit vraagt.

Voordelen van KegaWood DURAL en DURAL Excellent

Voordelen van KegaWood DURAL en DURAL Excellent voor een woningbouwproject zijn:

  • Stabiele houtsoorten voorkomen klemmende of gekrompen deuren
  • Fijn porige houtsoorten i.c.m. het sublieme verfsysteem geven een zeer strak lak resultaat
  • Eindeloze variatie in kleur, panelen, schrootmotieven, kruisroeden, etc.
  • Gunstige GND garantievoorwaarden
  • Keuze in deurbeslag, slot en/of briefplaat met tochtwering
  • Spionoog mogelijk
  • Wind- en waterdichte kaderprofilering met dichting in de deur
  • Hoge isolatiewaarde door dikte tot 67 mm en glas tot Ug = 0,7mm               

Raadpleeg de Technische Data Sheets voor alle technische informatie en prestaties, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.