Wat is KegaPro+ Excellent?

ENERGIEBESPARENDE PASSIEFHUISDEUR

De passiefhuisdeur KegaPro+ Excellent is een vlakke buitendeur met een raamwerk van hout met isolerende PU-kern met isolatiewaarden tot en met passiefhuis niveau en geschikt voor passiefhuis, energieneutrale of Nul Op de Meter woningen. Het raamwerk is opgebouwd uit gevingerlast en gelamineerd hardhout. Op beide zijden is een sandwichconstructie verlijmd van 7 mm dik HDF – Aluminium en Medite Tricoya Extreme. Het in de romp geïnjecteerde hoogwaardige BioBased PolyUrethaan (PUR) vult alle loze ruimtes volledig en vormt een mechanische belastbare hechting tussen vulling en sandwichbeplating. Dit levert een positieve bijdrage aan de sterkte van de deur met behoud van de hoge thermisch isolatie. De deuren zijn geschikt voor een dekkende oppervlaktebehandeling in RAL- of NCS-kleur naar keuze. KegaPro+ Excellent is geschikt voor houten kozijnen.

Wat is KegaPro+ Excellent DP?

Naast de standaard 74 mm dikke variant is er optioneel een 80 mm dikke KegaPro+ Excellent DP beschikbaar. Deze deur heeft een, in het deurblad geïntegreerde, glassponning waardoor er geen glaslatten aan de buitenzijde meer nodig zijn. Dit geeft meer designmogelijkheden en is onderhoudsvriendelijker. Door de additionele dekplaat neemt de totale deurdikte toe tot 80 mm.

Wanneer KegaPro+ Excellent toepassen?

KegaPro+ Excellent heeft een ruim assortiment deuren, met extra aandacht voor de vormgeving, beschikbaar. Strak, eenvoudig en/of traditioneel. Naast een ruim assortiment standaard deurmodellen kan er ook op klant en architect wens gevarieerd worden met het design. Infrezingen, opdikkingen en profiellijsten zijn mogelijk. KegaPro+ Excellent is standaard een 74 mm dikke deur. De bijbehorende kozijnsponning voor een voordeur is 45 x 17 mm. Voor een achterdeur wordt gebruikt gemaakt van een dubbele sponning van  ≥ 40 x 12 + 40 x 17 mm. KegaPro+ Excellent DP is standaard een 80 mm dikke deur. De bijbehorende kozijnsponning voor een voordeur is 51 x 17 mm. Voor een achterdeur blijft deze ongewijzigd t.o.v. de ruguliere KegaPro+ Excellent.

Voordelen van KegaPro+ Excellent

Voordelen van KegaPro+ Excellent voor een woningbouwproject zijn:

 • Hoge isolatiewaarden tot en met U-waarde (W/m²K) 0,60 bij deurmodel 9101 80 mm
 • Zeer hoge luchtdichtheid, klasse 4 NEN-EN 12207, 10pa c-waarde: 0.02m³/h.m, 100pa C-waarde: 0.38m³/h.m
 • Slagregendichte deurkozijn aansluiting tot 750pa; NEN-EN 12208 klasse 9A
 • Ongeëvenaarde stabiliteit dankzij stabilisatievoorziening. I.c.m. de gegarandeerde sluitingswerking heeft u een altijd bedienbare en tochtvrije deur
 • Medite Tricoya Extreme sandwichconstructie voor extra strakke uitstraling
 • Hoogwaardig 3-K verfsysteem met een lage onderhoudsfrequentie (tot 1x per 12 jaar)
 • Variatie in kleur, infrezingen en lijstwerk mogelijk
 • Gunstige GND garantievoorwaarden
 • Inbraakveilig driepuntsslot bedienbaar met één sleutel
 • Spionoog mogelijk
 • Productspecifieke wind- en waterdichte kaderprofilering               
 • Als DP Excellent uitvoering zonder glaslatten aan de buitenzijde verkrijgbaar. Zeer onderhoudsvriendelijk

Raadpleeg de Technische Data Sheets voor alle technische informatie en prestaties, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies en/of details aangaande de kozijnvoorwaarden, inbouwsituaties, modelmogelijkheden en overige voorwaarden.