Isolerende deur: duurzaam en energiezuinig

In de specificaties van projecten zijn doorgaans concrete eisen opgenomen op het gebied van energieverbruik, een gezond binnenklimaat en een hoog wooncomfort. Door de wereldwijde klimaatverandering neemt de vraag naar een energiezuinige woning met bijbehorende isolerende deur sterk toe. Energieconcepten zoals passiefhuis, Nul Op de Meter, Nul Op de Rekening en (bijna) energieneutraal volgen elkaar in razendsnel tempo op. Deze ontwikkelingen, deels gestimuleerd door de overheid, zullen de komende jaren blijven doorgaan. Kegro Deuren heeft speciaal hiervoor de isolerende deuren KegaPro, KegaPro Excellent,  KaiCombi en zelfs de unieke passiefdeur KegaPro+ Excellent ontwikkeld. Deze vlakke buitendeuren met hoge densiteit PU-kern zijn bij uitstek geschikt voor de diverse energieconcepten in nieuwbouw en renovatie.

Technische basis voor isolerende deuren

Het raamwerk van onze isolerende vlakke deuren is opgebouwd uit gevingerlast en gelamineerd hardhout. Aan beide zijden is op het raamwerk een bekleding van HDF, fineer of Medite Tricoya Extreme met een aluminium kern gelijmd. Het in de romp geïnjecteerde hoogwaardige Poly Urethaan (PU) hecht uitstekend aan de sandwichconstructie. Dit levert een positieve bijdrage aan de sterkte van de deur. Bij de sandwichconstructie is de traditionele stalen koker (koudebrug) uit de deur verdwenen. De deuren zijn klaar voor een dekkende coating, maar HPL-afwerking of transparant gelakt fineer (afhankelijk van de productsoort) behoren ook tot de mogelijkheden.

Goede resultaten voor EPC en energielabel

Met KaiCombi, KegaPro, KegaPro Excellent en KegaPro+ Excellent deuren is, op basis van de thermische isolatie (Rc-waarde), een reductie van het Energie Prestatie Coëfficiënt (voor nieuwbouw) of positieve bijdrage aan het energielabel (voor renovatie) te realiseren ten opzichte van de standaard ongeïsoleerde deur. Door de combinatie met het KAI-concept inclusief kaderprofilering met dubbele extra naadloze kierafdichting en valdorpel worden EPC en energielabel nog extra verbeterd.

Meer weten over de isolerende deur van Kegro Deuren? Onze deurspecialisten vertellen er graag meer over. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Velden met een * zijn verplicht