Overlast bij studentenhuizen is een veel voorkomend probleem. De studenten zelf ondervinden geluidsoverlast van elkaar, maar ook omwonenden klagen regelmatig over harde en ongewenste geluiden. Zo werd er eerder dit jaar in Groningen nog een deur van een studentenwoning gesloopt door een zeer gefrustreerde buurman, omdat hij het de geluidsoverlast niet langer kon verdragen. Met de KegaBase SB (Silent Base) zal dit niet snel meer gebeuren. Deze inpandige deur zorgt er voor dat die geluiden binnen blijven.

Kegro Deuren ontwikkelde de KegaBase SB als oplossing voor de meest voorkomende problemen van studentenhuizen. Geluidsoverlast is probleem nummer één bij dit soort woningen. Een pand is vaak opgesplitst in verschillende wooneenheden met allen een eigen toegangsdeur. Een goede geluiddemping van deze toegangsdeuren is essentieel om een comfortabele woonruimte te creëren. De KegaBase SB scoorde in de onafhankelijke praktijktest 42db geluidswering.

Ook de brandwerendheid van de inpandige toegangsdeuren is erg belangrijk. Doordat er meerdere personen in één huis wonen is er sprake van een verhoogd risico op brand. Daarbij komt dat brand zich snel kan verspreiden. Dit risico wordt met de KegaBase SB beperkt dankzij de 30 minuten brandwerendheid.

Sander Klemans, verkoopdirecteur bij Kegro Deuren, licht toe: “De hoogwaardige prestaties op gebied van geluiddemping en brandwerendheid maken dat de KegaBase SB een uitermate geschikte inpandige deur is voor studentenhuisvesting. Daarnaast heeft deze deur een unieke prijs-kwaliteit verhouding.”

Inmiddels is de KegaBase SB al een veel toegepaste deur binnen studentenhuisvesting. Er is een duidelijk stijgende lijn te zien in de realisatie van studentenwoningen en deze deur is hiervoor bij uitstek geschikt.