Nijmegen, 14 maart 2014 – Vandaag is officieel het startsein gegeven voor de bouw van het project Handelskade Nijmegen, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Waalfront in Nijmegen. Gedeputeerde Markink (provincie Gelderland) en burgemeester Bruls en wethouder Kunst van de gemeente Nijmegen waren aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst.

Op de Handelskade komen negen gebouwen met onder meer 534 appartementen en circa 2800 m² commerciële ruimte. De gebouwen liggen direct aan de Waal en de oude binnenstad. Met een totale investering van 120 miljoen euro is Handelskade één van de grootste binnenstedelijke projecten van Nederland (bron).

Kegro Deuren levert in opdracht van Timmerfabriek De Kievit alle inpandige houten deuren voor De Lunet. De inpandige KegaBase SB voordeuren zijn 56 mm dik, hebben een geluidsweerstand van 42 dB op de totale kozijndeurcombinatie, zijn 30 minuten brandvertragend (BVT) en zijn afgewerkt met de krasbestendige en onderhoudsarme hardkunststof (HPL) deklaag. Naast inpandige voordeuren zijn ook algemene inpandige afgelakte en beglaasde deuren KegaBase 30/60 BVT geleverd voor de bergingen en als tussendeuren.

Alle deuren worden ingemeten, afgehangen en afgemonteerd met deurbeslag, slot en andere accessoires. Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van het Kegro Wisseldeur concept.