Introductie nieuwe brand- en rookwerende Kegro Deuren

maart 2021 | PERSBERICHT

Per 1 juli 2021 treden nieuwe eisen in werking voor de brand- en vluchtveiligheid van gebouwen en gaan in nieuwe gebouwen strengere eisen gelden tegen rookverspreiding die zijn afgestemd op de Europese classificatie Sa en S200. Woningtoegangsdeuren in woongebouwen moeten hieraan, zowel bij nieuwbouw en verbouw, voldoen. Daarnaast moeten al deze deuren zelfsluitend met (vrijloop)deurdranger worden uitgevoerd. Het BW-concept van Kegro Deuren biedt een doeltreffend antwoord op de marktvraag en deze nieuwe eisen naar 30 of 60 minuten brandwerende deuren.

Om tot een juiste keuze brand- en rookwerende deur te komen maken wij altijd een maat specifieke aanbieding. Hierdoor worden verrassingen voorkomen nadat de opdracht is verleend en zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen! Kegro staat de klant gedurende de gehele bouwfase met raad en daad terzijde.

Groot voordeel na de nieuwe certificering van Kegro Deuren is dat de vereiste brandwerendheid, in bijna alle gevallen, zonder aanpassingen aan het houten kozijn wordt gerealiseerd (indien deze gemaakt is van grenen of houtsoorten ≥500 kg bij 30-min. en ≥700 kg bij 60-min.). Alle brandwerende voorzieningen zijn opgenomen in de deur zelf. Het kozijn hoeft niet meer opgedikt te worden, daardoor blijft de vrije doorloop gewaarborgd mét behoud van certificaat. Dat betekent dat Brandwerende Kegro deuren kunnen worden toegepast in standaard KVT-kozijnen met een sponning van 17 mm, zonder dat dit ten koste gaat van de functionele prestaties.

Deur-Kozijn aansluiting
Kegro Deuren produceert het deurblad, echter bij brand dient het totale element van deur-kozijn en kozijn aansluiting met de wand te voldoen aan de eisen. Het assortiment Kegro brandwerende deuren is daarom volledig afgestemd op standaard KVT-kozijndetails met 17mm sponningen of, waar mogelijk, zelfs slanker.

De timmerfabrikant kan de kozijnen met zij- en bovenlichten, gebruikmakend van het Kegro certificaat, produceren. Hiervoor zijn alle detailtekeningen beschikbaar in de Technische Documentatie en verwerkingsvoorschriften op kegro.nl.

Brandwerend én isolerend
Uniek is onze 60-min brandwerende, isolerende, vlakke buitendeur. Deze voldoet niet alleen aan de EW-60 classificatie, maar heeft daarnaast ook een U-waarde van ca. 1,0 W/m²K. Deze 60mm dikke deur is geschikt voor normale KVT 17mm sponning kozijnen.

Rookwerend
Om aan de rookwerendheid te kunnen voldoen is het van groot belang dat de deur luchtdicht aansluit op het kozijn. Het deurblad mag als gevolg van de warme rook niet zodanig vervormen dat de dichting onvoldoende afsluit. De prestatie Sa en S200 zijn dan ook in grote lijnen een samenspel tussen type deurblad, profilering, kozijnsponning en dichtingen. Van alle vlakke Kegro (inpandige)deuren en massieve binnen- en buitendeuren  is een Sa of S200 prestatie bekend.

Compleet assortiment
De keuze aan modellen en uitvoeringen in 30 en 60 minuten Kegro brand- en rookwerende deuren is zeer ruim; Vlakke of massieve deuren met EW-30 en EW-60 classificatie voor houten kozijnen, met en zonder zij- of bovenlichten. Naast de rijke keuze aan standaard modellen zijn luxe designmodellen met sierlijsten, designgroeven, opdikkingen en bossing-panelen op aanvraag ook mogelijk. De deuren kunnen worden afgewerkt met ons top dekkende coatingsysteem, een HPL toplaag of een blank gelakte eiken of mahonie edelfineer. Naast een ruime keuze aan hang- en sluitwerk zijn extra’s, zoals een valdorpel, spionoog, briefsleuf, (vrijloop) deurdranger, elektrische sloten, sluitplaten en kabeldoorvoer mogelijk. Volop keuze dus.

De buitendeur modellen worden onder GND-garantie geleverd, duidelijk herkenbaar door het extra label voor brand- en rookwerendheid. Een veilig gevoel!

Waarom brand- en rookwerende deuren van Kegro?

 • Een licht en slank kozijn, dus kostenbesparend;
 • Uitvoerbaar als buitendeur en inpandige deur;
 • Vlakke EW-30 deuren met een sponning 15 (renovatie) en 17 mogelijk. Ook bij grenen/vuren kozijnen! Groot voordeel bij bestaande bouw is dat in veel gevallen de huidige kozijnen niet vervangen hoeven te worden;
 • Het kozijn hoeft niet meer opgedikt te worden waardoor de vrije doorloop gewaarborgd blijft mét behoud van certificaat;
 • Het is in de meeste gevallen mogelijk om zonder aanpassingen het bestaande kozijn in combinatie met de nieuwe Kegro deur brandwerend en rookdicht uit te voeren;
 • Grotere naden toegestaan (vloer met valdorpel tot 12mm!);
 • CE-proof;
 • Ruime keuze aan modellen in vlakke of massieve uitvoering;
 • Vlakke deuren met een lager gewicht;
 • Vlakke deuren met extra grote glasopening tot 150mm uit de rand mogelijk;
 • Massieve deuren met smalle stijlen en groot glasvak;
 • Uitvoerbaar als enkele- en dubbele deur;
 • Luxe designmodellen op aanvraag mogelijk;
 • Afwerking naar keuze: Dekkende coating, HPL-beplating of transparant afgelakt fineer;
 • Brandwerende voorzieningen volledig in de deur opgenomen en kozijnonafhankelijk;
 • Standaard KVT-kozijn met 17 mm sponning;
 • Zij- en/of bovenlicht mogelijk.

Alle typen brandwerende deuren zijn getest volgens norm NEN 6069, NEN-EN 1634-1 en waar mogelijk geclassificeerd naar NEN-EN 13501-2. We kunnen u alle documenten voor een CE-markering naar NEN-EN 16034 bieden. Neem voor een compleet overzicht van alle mogelijkheden, toegang tot onze certificaten of vrijblijvend advies contact op met onze specialisten op de verkoop afdeling of kijk op kegro.nl voor de technische data sheets van onze brand- en rookwerende modeluitvoeringen.