De houten KegaCombi deuren van Kegro hebben hun ITT-test (Initial Type Testing) met het aluminium Alcoa RT-62-kozijn zeer goed doorstaan. Hierdoor worden de wind- en waterdichtheid en de sterkte bij windbelasting, geclassificeerd naar de CE-markering voor deuren. De resultaten garanderen dat de KegaCombi-deuren goede wind- en waterdichtheid bieden voor hout/aluminium gecombineerde deuren en kozijnen.

De KegaCombi deur in het Alcoa RT-62-kozijn behaalde de hoogst haalbare luchtdichtheidsklasse, 4. Voor de waterdichtheidsklasse werd 9A genoteerd (> 600Pa) en voor de sterkteklasse een uitkomst van 4C. Met deze uitslagen wordt aangetoond dat, op het gebied van windbelasting en wind- en waterdichtheid, de KegaCombi samen met de RT-62 kan worden toegepast in alle windgebieden tot een gebouwhoogte van 100 meter.

“De certificering is voor ons erg belangrijk, want veel mensen denken nog dat hout en aluminium niet samen kunnen gaan. Architecten gebruiken het echter veel in hun ontwerpen. Zo wordt vaak een houten deur met panelen gecombineerd met een kozijn van aluminium. Dit certificaat geeft aan dat de KegaCombi deuren, zowel in combinatie met een houten als aluminium kozijn, een optimale bescherming tegen de elementen bieden,” aldus Henk Breel, commercieel directeur.