De vraag naar duurzame producten blijft groeien. Met name binnen de overheid en het bedrijfsleven wordt het gebruik van duurzame producten steeds meer gestimuleerd en voorgeschreven. Een belangrijk en onmisbaar element voor een maatschappelijk verantwoord beleid binnen onze industrie is het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. Een goede ontwikkeling volgens Kegro Deuren. Na een intensief en zorgvuldig proces introduceert Kegro een nieuw product, gemaakt van duurzaam Europees hout; Kegawood | DURAL®.

“Als marktleider in massieve houten en samengestelde vlakke deuren voelden wij ons geroepen een duurzaam alternatief voor tropisch hout te vinden voor onze producten.” aldus Robin de Winter, directeur Kegro Deuren. “De alternatieven die er waren, boden niet de gewenste kwaliteit, die andere tropische hardhoutsoorten wel bieden. Inleveren op prestaties is voor ons geen optie. Daarom zijn we een intensief onderzoek- en ontwikkeltraject ingegaan waaruit uiteindelijk Kegawood | DURAL® is ontstaan. Een product dat volledig aansluit op de vraag naar duurzaamheid maar ook een gedegen en zeer betrouwbare kwaliteit biedt.”

Kegawood | DURAL® is een houtsoort afkomstig uit Midden-Europa. Het is samengesteld uit thermisch gemodificeerd, gevingerlast en gelamineerd Europees beukenhout. De Kegawood | DURAL® voldoet aan duurzaamheidsklasse 2. Dit betekent een levensduur van minimaal 25 jaar in weer en wind en 15 jaar in contact met grond en water. Door hun deuren te produceren van Europees hout draagt Kegro Deuren bij aan het behoud van tropische regenwouden. Maar dat is niet het enige voordeel. De beperkte transportafstanden resulteren namelijk ook in een lagere CO² footprint.

Hoewel de intentie om producten, geproduceerd uit duurzaam hout in te kopen er is bij de overheid en veel bedrijven, laat de uitvoering nogal eens te wensen over. De rijksoverheid heeft als ambitie dat 100% van haar aankopen  en aanbestedingen duurzaam moet zijn. Uit onderzoek van het Wereld Natuur Fonds (WNF) blijkt echter dat dit niet wordt nageleefd. 71% van de ondervraagde Nederlandse gemeenten hanteert de vastgestelde duurzaamheidsstandaard in bestekken van uit te voeren projecten en slechts 43% van de gemeenten controleert of de bestelde duurzame producten ook daadwerkelijk geleverd zijn.

Door gebruik te maken van Kegawood | DURAL® is controle op de levering niet meer nodig. Kegro Deuren staat garant voor de toepassing van duurzaam Europees hout en kan de deuren leveren met FSC® certificaat.