Maak kennis met de totaaloplossing voor buitendeuren

april 2022 | PERSBERICHT

Houten deuren in kunststof kozijnen. Het KaiCombi concept van Kegro samen met het KFV AS3600 slot.

Dé totaaloplossing voor buitendeuren met alle elementen in zich: van deur, hang- en sluitwerk tot kozijnen die volledig op elkaar afgestemd en in een vast concept zijn gegoten. Het sluitwerk van KFV onderdeel van de SIEGENIA GROEP wordt op innovatieve wijze in het geheel verwerkt. Buitengewoon gemak bieden aan klanten was altijd het doel.

Zekerheid en gemak met het all-in-concept
Kegro Deuren en SIEGENIA, twee partijen die alom bekend zijn in de markt met eigen productprestaties, bundelen opnieuw de krachten met een volledig gecertificeerd concept waarbij houtachtige deuren in kunststof kozijnen worden geplaatst. Het KaiCombi-concept is tot in detail door Kegro Deuren en SIEGENIA onderzocht, opnieuw opgebouwd en volledig op elkaar afgestemd. Dit biedt ruimte aan vernieuwde duurzame prestaties. Het gezamenlijk doel was zekerheid en gemak voor de verwerkers garanderen. Met deze gecertificeerde oplossing – die aan alle Nederlandse eisen voldoet – en twee jaar functionaliteitsgarantie + de gebruikelijke GND-garantie, bieden Kegro Deuren en SIEGENIA meer dan de markt tot op heden kende.

Bewezen voordelen op een rij
De KegaPro Excellent-buitendeur is een houten kwaliteitsdeur met bijbehorende ontwerpvrijheid voor de architect. Bovendien voldoet het KaiCombi-concept aan inbraakwering SKG**, en heeft het concept bewezen prestaties in lucht- en waterdichtheid, sluitkracht, stabiliteit en functionaliteit. Met de onderhoudsarme topcoating wordt ook aan duurzaamheid gedacht. De deur scoort op thermische isolatiewaarde beter dan een kunststof vleugel met drievoudige beglazing. De speciale duurzaam flexibel blijvende dichting in de deur zorgt samen met de altijd op drie punten vergrendelde meerpuntssluiting voor de hoogste klasse in luchtdichtheid, met een zeer lage qv10 en c-waarde. Met een stabiliteitsklasse 3, wat inhoudt dat de deur niet meer dan 4mm mag kromtrekken, biedt de oplossing een goed alternatief voor kunststof. En omdat het oog ook wat wil is de natuurlijke uitstraling van de houten kwaliteitsdeur in alle gangbare schilderverfkleuren verkrijgbaar.

Openheid als voorwaarde voor een goede samenwerking
SIEGENIA en Kegro Deuren werken al geruime tijd in alle openheid samen. Dat maakt deze totaaloplossing mogelijk. Dankzij goed overleg door alle partijen, verloopt het hele traject van productie tot oplevering perfect. Bovendien beschikken de twee partijen over innovatief karakter en verbindend vermogen om samen tot toekomstgerichte oplossingen te komen.

Niet op slot, wel altijd vergrendeld
Het KaiCombi-concept van KEGRO wordt ingezet in combinatie met het KFV AS3600-slot van SIEGENIA. De AS3600 van KFV vergrendelt volautomatisch bij het dichttrekken van de deur. Dankzij de viervoudig ‘Soft Lock’-penschoten en twee massieve zwenkhaken is de KFV AS3600 SKG** en is ook het houtendeur-kunststof kozijnelement inbraakwerend RC-2 volgens NEN-EN 1627. Het slot gaat gepaard met soepele bediening en is optimaal verstelbaar i.c.m. de bijbehorende sluitlijst of kommen. Tolerantie problemen tussen deur en kozijn zijn zo te minimaliseren. Bij het dichttrekken van de deur vergrendelt de KFV AS3600 de bijzetslotkasten. Dit draagt bij aan een altijd hoge luchtdichtheid. Eerst het hoofdslot vergrendelen is daarbij niet noodzakelijk. De eenvoud van de bediening van het KFV AS3600-slot zorgt er met de geoptimaliseerde dichtingen en deur-kozijnaansluiting voor dat het hoogste bedieningscomfort klasse vier naar EN 12217 bereikt wordt.

Advies behoort ook tot het totaalpakket
Kegro adviseert de verwerker, beheert de onderbouwende testcertificaten en geeft aan hoe het geheel te maken en probeert daarmee de kunststofverwerker van gemak te voorzien.

Met het concept wordt de deur exact op maat passend voor het profielsysteem geleverd aan de kunststof verwerker die hem kan afhangen in het bijpassende kozijn. Het product wordt geleverd met 6 jaar GND-garantie en 2 jaar nazorggarantie op functionaliteit, wind en waterdichtheid.

Downloads:

Redactioneel item Profiel Vakblad nr. 02-2022