MEER DAN EEN DEUR

Oog voor de toekomst

“Groei door innovatie”, zo luidt onze filosofie op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Op onze R&D afdeling werken we aan verdere verbeteringen en vernieuwingen van onze deuren, in het bijzonder op het gebied van deze twee thema’s. Kegro Deuren heeft namelijk niet alleen oog voor de wensen van de opdrachtgever en consument, maar luistert ook naar de behoeften en verwachtingen van de maatschappij. Daarom zijn onze deuren niet alleen innovatief en kwalitatief hoogwaardig, maar ook sterk en duurzaam. Hout is milieuvriendelijk, recyclebaar en geschikt als grondstof voor groene energie.

Verantwoord bosbeheer

Kegro Deuren werkt met een duidelijke visie en daarbij speelt maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke rol. Een belangrijk en onmisbaar element voor een maatschappelijk verantwoord beleid binnen onze industrie is het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. Dit maakt het hout dat we gebruiken hernieuwbaar. Bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Onze producten worden altijd gemaakt van legaal hout. Daarnaast zijn wij gecertificeerd om te kunnen leveren onder FSC®-keurmerk. Hiermee ondersteunen wij verantwoord bosbeheer over de gehele wereld.

Duurzaam bouwen en renoveren

Duurzaam bouwen en renoveren winnen snel terrein. Steeds meer mensen hechten waarde aan een laag energieverbruik, een gezond binnenklimaat en een hoog comfort. Op onze R&D afdeling wordt dagelijks aandacht besteed aan het verbeteren van producten, concepten, maar ook diensten op dit gebied om aan de marktvraag te voldoen. Zo voegen wij door toepassing van plaatmateriaal op basis van gemodificeerd houtvezel, een nieuwe dimensie toe aan de KegaPro deurenlijn, bieden wij optimale exploitatiekosten, zorgen de beperkte transportkosten voor een lagere CO2 footprint en minimaliseren wij ons drukwerk. Hiermee gaat Kegro Deuren net een stapje verder om een bijdrage aan verantwoord ondernemen, duurzaam bosbeheer en een beter milieu te leveren.

Keurhout

Keurhout staat voor duidelijkheid en betrouwbaarheid als het gaat om de levering van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout en hout van aantoonbaar legale herkomst. Daarvoor heeft Keurhout een op de praktijkgericht handelsketensysteem waarmee afnemers de zekerheid geboden wordt over de herkomst van het hout. Het CoC-systeem wordt gecontroleerd door onafhankelijke certificeringsorganisaties en biedt voordelen boven andere bekende CoC-systemen door meer flexibiliteit in de mengverhouding binnen een Keurhout-product samengesteld uit verschillende, toegelaten houtstromen. (Bron: keurhout.nl)

Onze inpandige deuren maken wij op basis van Keurhout Duurzaam Level-2 certificering. Een samenvoeging van FSC® MIX ≥70% en PEFC ≥ 70% gecertificeerd (aantoonbaar legaal of gercycled) hout en plaatmateriaal. Keurhout Duurzaam is door TPAC goedgekeurd naar de standaard “Duurzaam inkoopbeleid hout” van de Nederlandse overheid. Keurhout Duurzaam Level-2 is toe te passen binnen STIP (www.stip.org). Meer informatie vind je op www.keurhout.nl.

» Bekijk onze certificaten en keurmerken