Passiefdeur: totaalconcept voor passiefhuis

We bouwen steeds energiezuiniger en termen als passiefhuis, Nul Op de Meter en (bijna) energieneutraal zijn niemand meer vreemd. Aan de voet van deze ontwikkeling staat het passiefhuis-principe. In een passiefhuis worden de warmteverliezen tot een minimum gereduceerd door optimale isolatie, grote luchtdichtheid en warmteterugwinning. Kegro Deuren heeft met de passiefdeur KegaPro+ FSC® een totaalconcept ontwikkeld voor passiefhuis. De unieke opbouw met zeer goede isolatie en geoptimaliseerde deur-kozijnaansluiting realiseert een U-waarde van 0,59 W/m² en de hoogst mogelijke luchtdichtheidsklasse 3. Deze passiefdeur is ook bij uitstek geschikt voor Nul Op de Meter en energieneutrale woningen.

Passiefdeur in Heerenveen

Belang van luchtdichtheid

Bij het verlagen van de EPC speelt luchtdichtheid een belangrijke rol. Ongewenste luchtlekken ontstaan door kieren en naden in de gebouwschil. Een slecht functionerende deur veroorzaakt kieren waarlangs lucht en dus ook warmte kan ontsnappen. De passiefdeur met KAI (Kegro All Inclusive) is gegarandeerd lucht-, water- en winddicht. KAI biedt naast kaderprofilering met dubbele naadloze kierafdichting ook valdorpels voor een optimale luchtdichtheidsklasse.

Volgens NEN2687 wordt passiefhuisniveau pas bereikt bij een luchtdichtheidsklasse van 3 (qv10 0,15). De qv10-waarde geeft aan hoeveel liters per seconde bij een drukverschil van 10 Pa door de gebouwschil stroomt. De combinatie passiefdeur met bijbehorend kozijn heeft een luchtdichtheidsklasse 3 en voldoet dus aan dit passiefhuis-niveau. Kegro Deuren levert niet alleen de deurkozijncombinatie, maar garandeert de functionele prestatie van het geheel.

Projecten met passiefdeuren

De passiefdeur wordt momenteel toegepast in de volgende projecten:
Enschede, passiefhuisrenovatie 28 hobbyruimte woningen Lutter & Denekampbrink
Kerkrade, passiefhuisrenovatie 153 woningen Kaalheide
Zwolle, passiefhuisrenovatie 32 woningen Binnengasthuisstraat

Meer weten over de passiefdeur of andere energiebesparende mogelijkheden van Kegro Deuren? Onze deurspecialisten vertellen er graag meer over. Neem contact met ons of voor vrijblijvend advies.

ADVIESGESPREK

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Velden met een * zijn verplicht