De huidige EPC waarde voor woningen in Nederland is 0,8. Voor 2011 is deze norm aangescherpt met een kwart, maar over 5 jaar moeten alle gebouwen in Nederland voldoen aan een EPC van maar liefst 0,4. Nederland zal dus nog meer volgens duurzame, milieuvriendelijke en energiezuinige normen moeten gaan bouwen. Vergeleken met andere landen loopt Nederland op dit gebied nog achter.

Eén van de methodes voor duurzaam bouwen en renoveren is de Passiefhuis technologie. Het uitgangspunt bij Passief bouwen is een zeer laag energiegebruik, met een gezond binnenklimaat en een hoog comfort in zomer en winter. De maximale warmtevraag om een Passiefhuis te verwarmen ligt ruim 30 procent lager dan bij een traditionele woning.

De noodzaak van duurzaam bouwen begint langzamerhand ook door te dringen tot de Nederlandse markt. Kegro Deuren heeft onlangs voor een aantal energiezuinige projecten de deuren in productie mogen nemen. Eén van deze projecten is de Roosendaalse woonwijk De Kroeven, welke totaal gerenoveerd wordt op basis van de Passiefhuis principes.

De KegaPro+ is de deur die bij uitstek geschikt is voor de toepassing in energiezuinige woningen.
Vanwege de unieke opbouw met zeer goede isolator en een deurdikte van 74 mm, heeft het deurblad een U-waarde van 0,59 W/m²K. Daarnaast voldoet de kierdichting aan de hoogste eisen.

Wilt u meer informatie over de KegaPro+, neem dan contact op met onze accountmanager in uw regio.

> Bekijk de folder