Renovatie Transvaal Den-Haag

RENOVATIE DEUREN

“Van Omme & de Groot is door Staedion gevraagd om de renovatie van ca. 135 woningen te realiseren. De architectonische opgave concentreert zich op de gevelaanzichten aan de straten Bothastraat, De
la Reyweg, Cronjestraat en de Paul Krugerlaan. De woningverbetering in de jaren ‘80 is ten koste gegaan van de oorspronkelijke esthetische kwaliteit. Door een nieuw ontwerp voor de portieken, balkonhekken en vervanging van de gevelramen wordt meer van de oorspronkelijke kwaliteit zichtbaar. Een bescheiden maar betekenisvolle opgave, waarmee de leefbaarheid van dit kwetsbare stadsdeel wordt verbeterd.”

EenTien Architecten

Aanvullende informatie:
We hebben de deuren geleverd voor de nieuwe kozijnen welke door Timmerfabriek de Kievit zijn geproduceerd. Bij de reeds bestaande kozijnen hebben we de deuren en geïsoleerde panelen ingemeten en vervolgens geproduceerd en  gemonteerd.

Een zeer mooi project en technisch een uitdaging, omdat we er met inmeten zorg voor moesten dragen dat het lijnenspel en de borstweringen, dorpels en groeven gelijk bleven lopen in het aanzicht ondanks een op/aflopend straatbeeld.

Producten:
KegaWood Harhouten buitendeuren en geïsoleerde panelen
KegaPro brandwerende inpandige vlakke deuren

PROJECTINFORMATIE

Opdrachtgever: Staedion
Uitvoering:
van Omme en de Groot
Timmerfabriek: Timmerfabriek de Kievit
Architect: EenTien Architecten