Voor 246 appartementen van de Rentmeesterhof Nijmegen heeft Kegro Deuren in opdracht van Aannemer Nijhuis Apeldoorn voor woningcorporatie Talis alle voordeuren, balkondeuren, entreedeuren, trappenhuisdeuren, onderdorpels en kiep- en valramen vervangen. 

Kegro Deuren was eveneens betrokken bij het vorige project van 270 appartementen ‘de Meijhorst’ in Nijmegen. Bij beide projecten heeft Kegro Deuren vanaf de ontwerpfase intensief met Architect Pieter van Oosterhout gesproken over alle technische en esthetische wensen en de bijpassende energiebesparingen en gebruikerseisen. Voorafgaand aan de grootschalige renovatie van de Rentmeesterhof is een uitgebreide schouw gedaan en een proefwoning uitgevoerd om alle mogelijkheden en uitdagingen in kaart te brengen.

Vanwege de grote ontwerpvrijheid in kleur, infrezingen, opdikkingen en profiellijsten is gekozen voor de vlakke houten voordeur KegaPro met isolerende PU-vulling. Ook gebruikersgemak speelde een belangrijke rol bij de keuze voor de KegaPro voordeur. De deur is uitgerust met een speciaal ‘seniorenvriendelijk’ deurbeslag met de cilinder boven de kruk. Hierdoor is de deur eenvoudig te openen, terwijl de centraal bediende meerpuntssluiting optimale inbraakwerendheid garandeert. Voor maximale lichttoetreding is gekozen voor de massieve, FSC® gecertificeerde, Merbau houten balkondeur, model 7614. Door toepassing van de superieure houtsoort Merbau is de gebouweigenaar verzekerd van een deur die nooit klemt en een levensduur heeft die de exploitatietijd van het gebouw overschrijdt.

Zowel de voor- als achterdeuren zijn in 54 mm dikte uitgevoerd en voorzien van een kaderprofilering om zodoende een gegarandeerde wind- en waterdichtheid te realiseren. Tevens draagt de dikte van de deuren bij aan de uitstekende isolatiewaarden. Vanzelfsprekend zijn alle deuren ingemeten door middel van het door Kegro Deuren zelf ontwikkelde ‘meet-o-matic’-systeem. Deze digitale lasermetingen worden rechtstreeks vertaald in CNC-files en zorgen ervoor dat de afgelakte deur altijd in het bestaande kozijn past. Schaven op het werk is daarmee verleden tijd.

Maar het bleef niet bij de voor- en balkondeuren. Kegro Deuren werd ook gevraagd alle onderdorpels en algemene deuren zoals de entreedeuren en trappenhuisdeuren te vervangen. Ook zijn er lichte  bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd rondom de kozijnen. Dit bestond uit het aanbrengen van de glasopening naast de balkondeur en het vervangen van vast glas door een valraam voorzien van een geluidwerend rooster. Om het gevoel van veiligheid van de bewoners te vergroten is ervoor gekozen om de draairamen aan de galerijzijde te vervangen door concept III draaivalramen.

Door vanaf de voorfase nauwgezet bij het project betrokken te zijn geweest, heeft Kegro Deuren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de nieuwe uitstraling en het energiezuiniger, comfortabeler en veiliger maken van de appartementen van de Rentmeesterhof. Meer informatie en details over het project zijn verkrijgbaar via Sander Klemans, Commercieel Directeur Kegro Deuren, info@kegro.nl.