VERDUURZAMEN SOCIALE HUURWONINGEN

Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis en een lagere energierekening. Toch is 3 op de 4 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd. Deuren spelen een belangrijke rol in de isolatie. Tot 1 juli 2019 kunt u met fiscaal voordeel deuren vervangen.

Een deur is maar gewoon een deur tot er tocht op de loer ligt. Bij grootschalige renovatie naar NUL OP de METER wordt minimaal een 54 mm dikke deur toegepast. Ook voor nieuwbouw is de BIJNA ENERGIE NEUTRAAL GEBOUW-eis duidelijk. Het contrast met regulier onderhoud van woningen of upgrade naar energielabel B is echter groot. In veel gevallen wordt bij vervanging van de deuren, of het nu gaat om de voordeur, tuindeur of balkondeur, een 38mm dunne deur teruggeplaatst. Een beter isolerende 54 mm dikke deur tocht veel minder en presteert ook beter op het gebied van inbraak en geluidsisolatie. Het maakt de woning een stuk prettiger en comfortabeler voor de bewoners. Dit zal ook leiden tot een vermindering van de klachten. Bovendien wordt met een kleine investering voldaan aan de langetermijndoelstelling om woningen allemaal goed te isoleren.

Fiscaal voordelig
U kunt tot 1 juli met fiscaal voordeel investeren in het verduurzamen van sociale huurwoningen. Door de energieprestatie met minimaal 3 stappen op de Energie-Index te verbeteren profiteert u van fiscaal voordeel. De nieuwe heffingsvermindering voor verduurzaming is onderdeel van de maatregelen uit het Belastingplan 2019. Meer informatie leest u in de Kamerbrief sluiting RVV Verduurzaming. 

Herkenbaarheid
Zeker weten dat de deur voldoet? Kies dan voor een GND-deur. Deuren van bij GND aangesloten fabrikanten zijn te herkennen aan het garantie- en zekerheidslabel in de hangzijde van de deur. Daarmee zijn eenvoudig de afkomst en prestaties op het gebied geluid-, brand-, rook- en inbraakwerendheid van de deur en kozijn te controleren.