EP-adviseurs mogen bij een basisopname GND-deuren met isolatieklasse 1, 2, 3 of 4 aanmerken als geïsoleerd. Deze uitspraak heeft het platform KEGO in december 2023 gedaan. Het meewegen van deze isolatiewaarde heeft een positieve invloed op het af te geven energielabel. Vraag daarom actief om deuren die zijn voorzien van het GND-zekerheidslabel.

Het GND-zekerheidslabel is te vinden aan de scharnierzijde van de deur. Door de QR-code op het label te scannen kan eenvoudig de isolatieklasse van de deur worden afgelezen. Daarnaast zijn ook alle prestaties op gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid te zien. Door de uitspraak van KEGO mag een deur die in isolatieklasse 1 t/m 4 valt, vanaf nu als bewijs voor een geïsoleerde deur meegenomen worden in het opname protocol (BRL 9500).

Vervang niet geïsoleerde deuren eenvoudig door een 54mm-deur
Niet geïsoleerde deuren moeten worden vervangen door een 54mm-deur uit isolatieklasse 2 of beter. De voordelen zijn evident: deze deuren hebben een hogere isolatiewaarde en verminderen tocht aanzienlijk. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op het energielabel, het is ook goed voor het comfort en de portemonnee van de bewoners. Het vervangen van de deur is relatief eenvoudig en bijna altijd mogelijk in het bestaande houten kozijn.
Zien hoe het werkt? Bekijk hier de film!

Isolatiewaarden
Het GND-zekerheidslabel is in 2016 ingevoerd voor het uitlezen van prestaties op het gebied van brand, rook en inbraak. In 2023 is de GND-isolatieklasse van de deur daaraan toegevoegd. Meer weten over de gehanteerde isolatiewaarden? Bekijk de bovenstaande tabel met uitleg.